PROPOZYCJA I
Zupa: ( 1- do wyboru )
– rosół wiejski z makaronem.
– krem grzybowy z grzankami
– krem pomidorowy z łezką śmietany
Danie główne ( 2 – do wyboru , dania podane na półmiskach) :
– filet z kurczaka z grilla zapiekany serem i pomidorem
– zrazy wieprzowe w sosie własnym,
– polędwiczki wieprzowe w sosie porowym
– indyk w migdałach z sosem koperkowym
– roladki drobiowe z masełkiem panierowane
Dodatki:
– ziemniaki opiekane w ziołach ,
– ziemniaczki z wody z koperkiem,
– frytki
– buraczki na ciepło,
– zestaw surówek na zimno
Napoje: owocowe , woda
Deser: ( 1- do wyboru )
– lody z musem truskawkowym / malinowym.
– ciasto na paterach np. sernik wiedeński, kora orzechowa ….2 kawałki / osoba
Napoje:
– jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy,
– woda podawana w dzbankach
– kawa , herbata,
PROPOZYCJA II
OBIAD
Zupa (1- do wyboru):
– krem grzybowy z grzankami,
– rosół wiejski z makaronem własnego wyrobu.
Danie główne (danie serwowane na talerzu dla każdego z Gości):
np. – delikatna pierś kurczęca z grzybami w cieście francuskim, ziemniaki opiekane ziołami , marchewka z sezamem , surówki
– zraziki wołowe w sosie ciemnym pieczeniowym, rozetka ziemniaczana z koperkiem, buraczki zasmażane , surówki
Deser: ( 1- do wyboru )
– lody waniliowe z ciepłym sosem truskawkowym,
– ciasto na paterach np. sernik wiedeński, kora orzechowa…. 2 kawałki / osoba
Napoje:
– jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy,
– woda podawana w dzbankach
– kawa, herbata
KOLACJA
Na ciepło ( 2 poz. – do wyboru):
– żurek wiejski,
– barszcz czerwony z pasztecikiem,
– szaszłyki drobiowo – wieprzowe
– bioderka drobiowe w otulinie boczku
Na zimno: / wszystkie pozycje /
– ruloniki z szynki nadziewane sałatką jarzynową,
– deska mięsiw pieczonych wiejskich / schab, karczek, pasztety,
– pstrąg w galarecie,
– kolorowa sałata z pasemkami grillowanego kurczaka,
– smalec wiejski, masło, chleb, ogórasy,
PROPOZYCJA III
OBIAD:
Zupa: ( 1- do wyboru )
– rosół z wiejskiej kury z makaronem.
– krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Danie główne (2 poz. – do wyboru, dania podane na półmiskach ):
– roladki z kury z masełkiem w chrupkiej panierce,
– szynka z wieprzka sprawiona na sposób wiejski,
– medaliony drobiowe w towarzystwie pieczarek.
– udka i bioderka drobiowe pieczone
Dodatki:
– ziemniaki z wody ze świeżym koprem,
– frytki,
– buraczki zasmażane,
– surówki.
Napoje:
– kawa, herbata,
– napoje owocowe , woda.
Deser:
– ciasto na paterach , 2 kawałki / osoba.
KOLACJA:
Na ciepło:
– barszcz czerwony / czysty.
Na zimno:
– pstrąg w galarecie,
– śledzik po duńsku z warzywami,
– deska mięsiw wiejskich : schab, karkówka, pasztet…
– sałatka lekka ze świeżych warzyw fetą przybrana,
– smalec wiejski, chleb, masło, .
Koszty wyżej podane są przy min. 25 – osobach, w podanych wersjach zawierają:
rezerwację Sali, uroczyście nakryty stół, obsługę kelnerską, menu podane w zestawach, napoje owocowe, wodę, kawę, herbatę podawaną bez ograniczeń . Istnieje możliwość wniesienia własnego tortu bez dodatkowych opłat.