Chrzciny

CHRZCINY - PROPOZYCJA I
Zupa: ( 1- do wyboru )
- rosół wiejski z makaronem.
- krem grzybowy z grzankami
- krem pomidorowy z łezką śmietany
Danie główne ( 2 - do wyboru , dania podane na półmiskach) :
- filet z kurczaka z grilla zapiekany serem i pomidorem
- zrazy wieprzowe w sosie własnym,
- polędwiczki wieprzowe w sosie porowym
- indyk w migdałach z sosem koperkowym
- roladki drobiowe z masełkiem panierowane
Dodatki:
- ziemniaki opiekane w ziołach ,
- ziemniaczki z wody z koperkiem,
- frytki
- buraczki na ciepło,
- zestaw surówek na zimno
Napoje: owocowe , woda
Deser: ( 1- do wyboru )
- lody z musem truskawkowym / malinowym.
- ciasto na paterach np. sernik wiedeński, kora orzechowa ….2 kawałki / osoba
Kawa , herbata,
Napoje:
- jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy,
- woda podawana w dzbankach
KOSZT: 95,00 zł / osoba

CHRZCINY - PROPOZYCJA DRUGA II
OBIAD
Zupa (1- do wyboru):
- krem grzybowy z grzankami,
- rosół wiejski z makaronem własnego wyrobu.
Danie główne (danie serwowane na talerzu dla każdego z Gości):
np. - delikatna pierś kurczęca z grzybami w cieście francuskim, ziemniaki opiekane
ziołami , marchewka z sezamem , surówki
- zraziki wołowe w sosie ciemnym pieczeniowym, rozetka ziemniaczana z koperkiem,
buraczki zasmażane , surówki
Deser: ( 1- do wyboru )
- lody waniliowe z ciepłym sosem truskawkowym,
- ciasto na paterach np. sernik wiedeński, kora orzechowa…. 2 kawałki / osoba
Kawa , herbata,
Napoje:
- jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy,
- woda podawana w dzbankach
KOSZT: 80,00 zł / osoba
KOLACJA
Na ciepło ( 2 poz. - do wyboru):
- żurek wiejski,
- barszcz czerwony z pasztecikiem,
- szaszłyki drobiowo – wieprzowe
- bioderka drobiowe w otulinie boczku
Na zimno: / wszystkie pozycje /
- ruloniki z szynki nadziewane sałatką jarzynową,
- deska mięsiw pieczonych wiejskich / schab, karczek, pasztety,
- pstrąg w galarecie,
- kolorowa sałata z pasemkami grillowanego kurczaka,
- smalec wiejski, masło, chleb, ogórasy,
KOSZT KOLACJI: od . 55,00 zł / osoba

CHRZCINY - PROPOZYCJA TRZECIA III
OBIAD:
Zupa: ( 1- do wyboru )
- rosół z wiejskiej kury z makaronem.
– krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Danie główne (2 poz. - do wyboru, dania podane na półmiskach ):
- roladki z kury z masełkiem w chrupkiej panierce,
- szynka z wieprzka sprawiona na sposób wiejski,
- medaliony drobiowe w towarzystwie pieczarek.
- udka i bioderka drobiowe pieczone
Dodatki:
- ziemniaki z wody ze świeżym koprem,
- frytki,
- buraczki zasmażane,
- surówki.
Napoje:
- kawa,
- herbata,
- napoje owocowe , woda.
Deser:
- ciasto na paterach , 2 kawałki / osoba.
KOSZT: 85,00 zł / osoba
KOLACJA:
Na ciepło:
- barszcz czerwony / czysty.
Na zimno:
- pstrąg w galarecie,
- śledzik po duńsku z warzywami,
- deska mięsiw wiejskich : schab, karkówka, pasztet…
- sałatka lekka ze świeżych warzyw fetą przybrana,
- smalec wiejski, chleb, masło, .
KOSZT KOLACJI: od. 45,00 zł / osoba

Koszty wyżej podane są przy min 18 – osobach, w podanych wersjach zawierają:
rezerwację Sali, uroczyście nakryty stół, obsługę kelnerską, menu podane w zestawach, napoje owocowe, wodę, kawę, herbatę podawaną bez ograniczeń . Istnieje możliwość wniesienia własnego tortu bez dodatkowych opłat.


W sprawach organizacyjnych prosimy o kontakt, w razie pytań i wątpliwości pozostaję do dyspozycji:
Lucyna Bigus – manager ds. organizacji wesel i imprez rodzinnych
Tel. Kom.: 665 110665 e-mail: recepcja@oycowazagroda.pl
Rezerwacja stolików:  tel.: (58) 572 04 50
recepcja@oycowazagroda.pl

Komunikat. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. ×